måndag 15 november 2010

Är det så himla självklart?!


Läste nyss i en blogg där bloggaren är transsexuell att han/hon tyckte det var sååå himla jobbigt när folk frågade vilken läggning han/hon har.
Detta är alltså en man som som håller på att förvandlas till kvinna, enligt det "normala" så tänder man på kvinna men eftersom denna man inte vill vara man utan kvinna så kan man ju då tro att han/hon kanske dras till män då..men OJ vad känsligt DET var!
Han/hon menade att folk borde förstå vilken läggning han/hon har, alltså lesbisk.(!?)

Hmm..då funderar vi lite..
-Man vill bli Kvinna för denna har hamnat i "fel" kropp.
-Nyblivna kvinnan som förr var en hetero man men som ej vill vara man tänder på kvinnor o går därmed från hetero man till lesbisk kvinna..

Jaha, ok NU fattar jag (efter att ha läst det 23 ggr o nästan fått rita upp det på whiteboarden) men varför skulle det vara så himla självklart?!

Det är väl olika för olika individer precis som olika läggningar, jag tar ju aldrig för givet att en man eller kvinna är hetero lika lite som jag tar för givet att den "nya" kvinnan är lesbisk.
Snacka om att ha fördomar om sig själv!?
(ja inte jag då utan han/hon)

Haha..

Hörs senare gott folk!
(ska göra ett "lättare" inlägg då :)

Kram

6 kommentarer:

Country Hill sa...

Himmelens vad krångligt det blev, får nog läsa en gång till för att se om jag fattar!
Kram Lena

Elle sa...

Jag hängde inte riktigt med där, men jag fattar vad du menar! *ler*
(har ingen whiteboard, vet du!)

Inte tusan är det självklart vilken läggning ha..ho..den? har.

Lite osjälvklara frågor får man nog räkna med, för oss som inte fattar det självklara.

Ha en bra start på veckan!
Kram Elle

emilias gömmor... sa...

Detta var absolut inte det lättaste att fatta! Förstår inte logiken i heller. Vet inte om det är jag som är trög??! Får väl skaffa en whitebord!

Njut av kvällen!/Kram Mimmi

Sari sa...

Oj, vilket inlägg! Hänger inte riktigt med vid första läsningen. Lite snurrigt...
Men, men... Det är ju upp till var och en hur man vill ha det. Men jag håller med dig, man ska inte ta något för självklart.
Hoppas allt är bra med dig!
Kram Sari

Ewa`s Galleri sa...

Jag fick nog läsa 23 gånger innan jag fattade ditt inlägg (hihi)
Men håller med dig om fördomar om sig själv
ha en riktigt bra vecka

Sjabbig men chic sa...

Nej, men precis. Man kan ju ha haft vilken läggning som helst innan man påbörjade könsbytet. Knepigt egentligen det där när man ska liksom placera in kärleken i fack. För om man har varit en man som tänder på män och blir en kvinna som tänder på män då har man varit bög och blir straight och om man varit man som tänder på kvinnor och blir kvinna så har man varit straight och blir lesbisk och om man varit en kvinna som tänder på män och blir man så har man varit straight och blir bög och om man varit kvinna som tänder på kvinnor och blir man så har man varit lesbisk och blir straight. Men egentligen så har man ju bara varit samma person hela tiden. Kan man inte bara få va typ.Knepigt som sagt...

Kramis Lisa